суботу, 29 березня 2014 р.

Характеристика діяльності у міжатестаційний період учителя музичного, образотворчого мистецтва


Діана Іполітівна Пташинська працює в закладі «Вінницький технічний ліцей міста Вінниці» на посаді вчителя музичного, образотворчого мистецтва та МСП з 01.01.2009 року. Має високу науково-теоретичну підготовку, глибокі знання зі свого предмета і суміжних дисциплін. Володіє ефективними формами і методами організації навчання, проявляє високий рівень професіоналізму, ініціативи, творчості. На її уроках діти вчаться бачити, чути, сприймати мистецтво та розмірковувати про нього. Як вчитель вона прагне того, щоб усі форми та методи роботи спрямовувалися на духовний розвиток учнів, на формування естетичного смаку та світогляду, виховання моральних якостей ліцеїстів. У своїй роботі велику увагу приділяє формуванню в учнів  музичної культури як важливої складової частини їхньої духовної культури. Під час уроків всі учні незалежно від їхньої обдарованості мають можливість проявити себе у різних видах діяльності – диспут, повідомлення цікавих фактів, сольний та хоровий спів, гра на музичних інструментах, тощо. Її уроки пройняті думкою, що музична творчість українського народу – нев’януча окраса його духовної культури.
Діана Іполітівна веде змістовну позакласну роботу з предметів. Її вихованці займають призові місця у різноманітних конкурсах малюнків та плакатів. Її творча праця з хоровим колективом, ансамблями, солістами є успішними. Без їхньої участі не відбувається жодне  свято в ліцеї. Їй притаманні яскраві професійно-творчі здібності. Вона дарує слухачам чудові пісні, дивує своїм професіоналізмом. Її учні виступають на багатьох конкурсах та фестивалях, займають призові місця, отримують нагороди («Музична Парасолька - 2007», «Вінницькі барви - 2009», «Перлини року - 2007», «Мати – берегиня року - 2009», «Музичні барви - 2009», «Подільські барви - 2009»).
Вона – досвідчений, творчий, наполегливий класний керівник. Досконало володіє різноманітними методами виховної роботи. Вимоглива, доброзичлива та терпляча. Любить дітей, розуміє їх психологію, знає індивідуальні особливості та уподобання. Відносини з дітьми будує на довірі, повазі, вимогливості, справедливості. Чільне місце в системі її виховної роботи відводиться формуванню в учнів навичок здорового способу життя.
Систематично працює над підвищенням фахового рівня. Вивчає і творчо використовує досвід кращих педагогів-новаторів. Щедро ділиться власними надбаннями, виступає на ліцейних та міських методичних об'єднаннях.
Тактовна, ввічлива, користується повагою серед колег, учнів та їх батьків. Досконало володіє професійною термінологією, мовою, словом.  

Немає коментарів:

Дописати коментар