середу, 5 березня 2014 р.

Характеристика діяльності вчителя математики

Характеристика діяльності у міжатестаційний період 
учителя математики
                                                                       
      Клочко Ігор Якович  в закладі «Вінницький технічний ліцей м. Вінниці» працює з 28.08.2008 року.   Досконало знає свій предмет, володіє ефективною методикою його викладання, забезпечує міцне і свідоме засвоєння системи математичних знань, умінь і навичок, які потрібні для загального розвитку учнів. Цьому сприяє впровадження інноваційних форм та методів в навчально-виховний процес. В своїй роботі Ігор Якович  робить акцент на впровадження  модульної системи (розробленої самим вчителем), на диференційований підхід, на підвищення якості знань учнів шляхом залучення їх до  самостійної роботи під керівництвом вчителя, до дистанційної роботи за допомогою комп’ютерних технологій, проектної роботи, роботи в малих групах. Велику увагу приділяє нестандартним  формам роботи, використовує міжпредметні зв’язки та історичні екскурси в минуле математики, практикує уроки-подорожі, уроки-семінари, уроки-ігри.
     Проводить велику позакласну роботу. Його учні є призерами міських, обласних та Всеукраїнських олімпіад. У 2010-2011  навчальному році підготував    5  призерів міської олімпіади з математики, 3  призера обласної олімпіади з математики. Його учні разом з вчителем приймали 2010 році участь у 5-му  Всеукраїнському турнірі  «Математичні бої» імені академіка  І.І. Ляшка на базі Київського математичного ліцею «Лідер». Вчитель  приділяє багато уваги позакласним заходам, в рамках тижня математики проводить математичні бої,  вікторини, брейн-ринги, викликаючи у учнів стійкий пізнавальний інтерес до математики.
     Ігор Якович в 2010-2011 навчальному році був переможцем міського та обласного конкурсів «Вчитель року», став фіналістом Всеукраїнського конкурсу.
     Бере активну участь у проведенні ліцейних семінарів, педрад, засідань методичного об’єднання вчителів математики. Презентує свій передовий педагогічний досвід  серед вчителів міста та області на базі ВОПОПП. Брав участь у фахових міських конкурсах «Кращий навчально-методичний посібник» у рамках акції «Ярмарка фахових сподівань» у 2008 - 2010 роках – переможець у номінації «Електронний посібник».
     Має власні методичні розробки, на основі яких за останні роки були видані посібники: «Алгебра. Зошит для контрольних робіт. 7 клас»,  «Алгебра. Зошит для контрольних робіт. 10 клас», «Алгебра. Зошит для контрольних робіт. 11 клас», «Математика. Зовнішнє оцінювання. Тестові завдання», «Нестандартна математика. Тестові завдання для підготовки до математичних турнірів. 4-6 класи» «Нестандартна математика. Тестові завдання для підготовки до математичних турнірів. 7 клас»,  «Елементи теорії ймовірностей та математичної статистики», «Квадратний тричлен та його застосування». Крім цього Ігор Якович є автором електронних посібників для підготовки учнів до зовнішнього тестування:  «Математика. Зовнішнє оцінювання. Тестові завдання», «Алгебра. Зовнішнє оцінювання. Тестові завдання. 10 клас».  Ігор Якович постійний    член міської творчої групи вчителів математики зі створення посібника тестових завдань для підготовки до ДПА у 9-х класах.
     Користується заслуженим авторитетом серед учнів, вчителів та батьків.

Немає коментарів:

Дописати коментар