неділю, 23 лютого 2014 р.

Характеристика діяльності вчителя української мови і літератури


Щаслива Раїса Олександрівна в закладі «Вінницький технічний ліцей м. Вінниці» працює з 15.08.2003 року.   Досконало знає свій предмет, володіє ефективною методикою його викладання, забезпечує свідоме засвоєння системи знань, умінь і навичок, які потрібні для загального розвитку учнів. Впроваджує інноваційні форми та методи в навчально-виховний процес. У своїй роботі Раїса Олександрівна використовує мультимедійні технології з метою підвищення якості знань учнів, залучає їх до  самостійної роботи. Велику увагу приділяє нестандартним  формам роботи, використовує міжпредметні зв’язки, практикує уроки-подорожі, уроки-семінари, уроки-дослідження. Постійно працює над формуванням культури мовлення учнів, вміло формує словесно-логічне мислення. Для уроків Щасливої Р.О. характерним є різноманітний вибір методичних прийомів і висока інтенсивність, що сприяє розвитку пізнавальної діяльності учнів.
З метою підвищення інтересу до вивчення української мови і літератури проводить позакласну роботу. Учні Щасливої Р.О. є призерами міських, обласних та Всеукраїнських олімпіад. З  2011-2013  навчальний рік підготувала  три  призери міської олімпіади з української мови і літератури, одного  призера обласної олімпіади, учні займають призові місця у творчих конкурсах (на кращу поезію, літературний твір). Вчитель  приділяє багато уваги позакласним заходам, у рамках тижня української мови і літератури проводить вікторини, брейн-ринги, викликаючи в учнів стійкий пізнавальний інтерес до предмету.
Бере активну участь у проведенні ліцейних семінарів, педрад, засідань методичного об’єднання вчителів української мови і літератури. Презентує свій передовий педагогічний досвід  серед вчителів міста та області на базі ВОПОПП, педагогічного університету (кафедра методики і змісту). Неодноразово була членом журі міських та обласних олімпіад та конкурсів.
Як класний керівник велику увагу приділяє створенню дружного та згуртованого колективу, разом з учнями проводить роботу по вивченню історії рідного краю. Приділяє велику увагу вихованню у дітей свідомого ставлення до здорового способу життя.
Користується заслуженим авторитетом серед учнів, вчителів та батьків.
Щаслива Раїса Олександрівна відповідає займаній посаді та може бути атестований на відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній  категорії «спеціаліст вищої  категорії» та присвоєного педагогічного  звання «вчитель-методист».

3 коментарі:

  1. Характеризує вчителя, як прекрасного спеціаліста.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за зразки характеристики.Бажаю успіхів у подальшій роботі.

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую за зразки характеристик. Творчого запалу та успіхів у роботі.

    ВідповістиВидалити