середу, 21 травня 2014 р.

Метод створення сценарію


Мета: стимулювати учасників до розгляду запропонованої ситуації. Навчити описувати словами відчуття запропонованих героїв.

Хід вправи
 Кожному учаснику роздається чистий аркуш паперу.

Вистава
 «Не контакт «В Контакті»
Підготували учні 11 класів
НВК: ЗШІ-ІІІст.-гімназія № 2 м.Вінниця

1. Ведучий пропонує записати фразу, з якої починається яка-небудь звична ситуація (наприклад, що говорить мама, коли вона приходить утомлена додому, а у вас не зроблені уроки, не помитий посуд і ви «зависаєте» у комп'ютері). Ведучий збирає аркуші (підписувати їх не треба), перемішує і роздає учням у довільному порядку.
2. Тепер ведучий пропонує записати фразу відповіді на ту, що записано зверху (у нашій ситуації це відповідь дитини мамі). Знову збирає, перемішує і роздає аркуші.
3. «Ситуація нагнітається, мама дратується ще більше і говорить усе, що вона про вас думає». Знову аркуші збираються, перемішуються.
4. «Постарайтеся знайти слова, що заспокоять маму і дозволять вирішити ситуацію позитивно».
Ведучий збирає колективно створені міні-сценарії і проводиться  читання варіантів розвитку, що вийшли, ситуації. Окремі варіанти можна взяти як вихідні для обігравання ситуації.


Примітка. Дуже звичні, щоденні ситуації викликають звичні реакції. Дуже складно перевести їх у розряд нестандартних. Можливо, що вийде не імпровізаційний спектакль, а демонстрація звичних, стереотипних і не найефективніших способів взаємодії.

Ольга Вацлава -
соціальний педагог НВК №2
м. Вінниця

Немає коментарів:

Дописати коментар