пʼятницю, 28 червня 2019 р.

Методика «Рівень самоефективності»




Вивчаються уявлення школярів про власну ефективність через вибір ними тих занять, якими вони б хотіли займатись за наявності вільного часу та матеріальних можливостей. Вважається, що високе почуття самоефек­тивності дозволяє дитині мати ширше коло інтересів і покладатися на свої можливості, досягти прийнятних результатів у різних видах діяльності. Тобто дитина з високою оцінкою власної ефективності обиратиме більшу кількість видів діяльностей та буде прогнозувати в них свою успішність.

Бланк анкети для визначення рівня самоефективності молодших школярів

Прізвище, ім'я
Бали
Клас
Гурток
Малювання

Легка атлетика

Музика

Плавання

Співи

Футбол

Танці

Хокей

Фото

Авіамоделювання

Лижі

Комп'ютер

Шиття

Карате

Театральний гурток

В'язання

М'яка іграшка

Оригамі

Лозоплетіння

Ліплення

Фігурне катання

Гімнастика

Ляльковий театр


Перед початком роботи експериментатор разом із дітьми читає назви гуртків і пояснює зміст незнайомих видів занять.
Психолог. Уявіть собі, що в нашій школі з'явились усі ці гуртки, і ви можете відвідувати будь-які, навіть всі одразу. Позначте ті гуртки, в яких би вам хотілося займатись.
Після виконання 1-го етапу завдання дітям пропонували спрогнозувати свою ймовірну успішність у кожній з обраних діяльностей і оцінити її за 12-бальною шкалою.

Форма проведення: групова й індивідуальна.

Вік: 7—12 років.

Аналіз результатів
Діти з високим рівнем відчуття самоефективності обирають в серед­ньому більше видів занять, ніж ті, хто не впевнений у своїй компетент­ності (діапазон варіативності показника кількості обраних гуртків від 2 до 19).


Немає коментарів:

Дописати коментар