четвер, 17 серпня 2017 р.

Анотація досвіду роботи вчителя

Іванов Юрій Олексійович закінчив Сімферопольський державний університет, факультет природничих наук, за спеціальністю: Біолог. Викладач біології і хімії (№ диплому ФВ №_____ дата видачі: 04.06.1993р.). Викладає біологію в закладі «Вінницький технічний ліцей» з 2011 року.

Володіє добрими знаннями з біології та хімії, методикою викладання даних предметів, різноманітними інтерактивними видами роботи, диференційованими підходами до навчання. На уроках Іванов Ю.О. дотримується принципів свідомості і активності при вивченні нового матеріалу, зв’язку теорії з практикою, принципу наочності. Він прагне розвинути в дітях розуміння природничих взаємозв’язків, спонукає до активного способу життя, сприяє глибокому вивченню предмета, чого добивається за допомогою різноманітних творчих завдань (наприклад, підготовка і захист презентацій, групових форм роботи).
Юрій Олексійович використовує різні методи навчання на своїх уроках. При викладанні навчального матеріалу, він віддає перевагу теоретично-практичному методу (робота з книгою поєднується з виконанням різноманітних вправ, наочністю, дидактичними, роздатковими матеріалами та використанням сучасної комп’ютерної техніки). Залежно від характеру пізнавальної діяльності, він використовує пояснювально-ілюстративний, частково-пошуковий та репродуктивний методи, що стимулює творчу діяльність учнів. Уміло здійснює міжпредметні зв’язки біології з хімією, географією, історією, фізичною культурою. Вчить учнів порівнювати, мислити, робити висновки, створювати презентаційні матеріали.
Учитель прагне урізноманітнити свої уроки, і з цією метою впроваджує в структуру уроків вікторини, командні змагання, розвивально-образні завдання, що викликає живий інтерес в учнів, активізуючи отримання нових знань. Бере активну участь в позакласній роботі закладу. Є керівником ліцейської команди Юних інспекторів дорожнього руху та координатором інтерактивного природничого конкурсу «Колосок».
Працює над методичною темою: «Формування поведінки і психіки людини, пам'ять, види пам’яті, екологічне виховання ліцеїстів».
Іванов Юрій Олексійович – доброзичливий, ерудований, користується повагою учнів та вчителів. Він активно бере участь у роботі ліцейського методичного об’єднання, проведенні предметних тижнів та громадському житті закладу. Тактовний, толерантний, вихований, працелюбний, ініціативний, відповідальний педагог.

Зображення з сайту: http://school17.edukit.mk.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар