неділю, 14 червня 2015 р.

Рецензія на навчально-методичний посібник. Зразок написання

Рецензія

На навчально—методичним посібник написаний Щорсом Вадимом Володимировичем, соціальним педагогом Вінницького технічного ліцею на тему: „Негативний вплив засобів масової інформації на молодь”.
У роботі розглядаються сучасні засоби масової інформації (телебачення, радіо,  Інтернету,  друкованих видань) та  їх вплив на підростаюче покоління. Автор навчально-методичного посібника опрацював великий обсяг психолого-педагогічної літератури, що дало йому можливість глибоко та всебічно розглянути проблеми пов’язані з негативним впливом засобів масової інформації на молодь. Так, звертаючись до науковців, фізіологів, психологів, філософів, педагогів, психологи та соціальних педагогів розкриває такі поняття як: засоби масової інформації, а саме: телебачення, радіо, Інтернет, друковані видання, їх зміст і структуру, функції, вплив на свідомість та підсвідомість.
Теоретична підготовленість та практична діяльність у ліцеї дали можливість автору розробити тренінг-курс на  тему: “Негативний вплив засобів масової інформації на молодь”, який складається  з чотирьох блоків:
І  блок — тренінг „Вплив телебачення на свідомість молоді”.
ІІ блок — тренінг „Насилля на телебаченні”.
ІІІ блок — тренінг „Інтернет та ігроманія – сучасна залежність номер один”.
ІV блок —  тренінг„ Емоції та почуття після побаченого та почутого.
У посібнику наведена Абетка для батьків, як правильно зрозуміти дитину та допомогти їй у вирішенні певних проблем, що виникають згідно з віковими особливостями.
Даний матеріал  доцільно використовувати як при індивідуальній роботі так і з групою учнів середнього та старшого шкільного віку, батьків (під час батьківських лекторіїв, виступів, конференцій, тренінгів, диспутів тощо) та вчителями. Слід визначити творчій підхід автора навчально—методичного посібника до підбору дидактичного матеріалу.
Навчально—методичний посібник має логічну структуру. Він складається з передмови, двох розділів, абетки для батьків й списку використаної літератури.


Рецензент                                      заступник директора з
навчально-методичної роботи
Вінницького технічного ліцею
Коваль Світлана Олексіївна

Немає коментарів:

Дописати коментар